Српско-руски хуманитарни центар

Студенти из Ниша и Белгорода у посети Центру

Српско-руски хуманитарни центар наставља да одржава активности обуке за студенте универзитета, који се уче у струкама, које су везане са питањима безбедности у животним делатностима.

Центар је 30. марта посетило 11 студената са магистарских студија који долазе са факултета Заштите на раду Универзитета у Нишу. Кодиректор Центра, В.В. Сафјанов, говорио им је о раду Центра и најавио научно-практичну конференцију, која је посвећена узајамном деловању држава Балканског региона у сфери упозоравања и отклањања ванредних ситуација, која ће бити у Нишу 24. априла. Са своје стране, студенти факултета Заштите на раду задали су много важних питања о раду Центра приликом управљања у кризним ситуацијама, о могућностима обуке у Русији, као и о процедури проласка кроз државне границе при указивању хуманитарне помоћи.

Затим, гостима је представљена ватрогасна техника, средства везе, управљања и друга техничка средства, која су Центру на располагању.

Раније током марта, са ватрогасно-спасилачком техником Центра упознали су се студенти Белгородског државног технолошког Универзитета В.Г. Шухов, који су прошли обуку по принципу размене студената са факултетом Заштите на раду Нишког Универзитета.