Српско-руски хуманитарни центар

Дан отворених врата поводом руског националног празника
Дана народног јединства

Српско-руски хуманитарни центар наставља са праксом одржавања дана отворених врата уприличених поводом националних празника Руске Федерације.

У среду, 4. новембра, одржана је још једна таква манифестација, овога пута, поводом празника “Дан народног јединства”. Гости Српско-руског хуманитарног центра били су ученици и наставникци из нишких основних и средњих школа, студенти Универзитета у Нишу и чланови више организација српско-русог пријатељства. Поводом Дана народног јединства припадници СРХЦ-а одржали су фото и видеопрезентацију народа који живе у Русији, њихове историје и културе. На отварању ове манифестације присуствовали су и руководиоци Центра – директор Бојан Гламочлија и кодиректор Вадим Серјогин, који су поздравили госте и представили им основне информације о Српско-руском хуманитарном центру, његовим плановима и активностима.

По завршетку презентације одржан је и кратак квиз у којем су ђаци и студенти показали своје знање везано за овај руски празник. Победницима квиза додељене су симболичне награде и сувенири из Русије.