Српско-руски хуманитарни центар

Српско-руски хуманитарни центар на антитерористичкој вежби „Штит 2015“

21 новембра, припадници Српско-руског хуманитарног центра присусвовали су, на позив Министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, антитерористичкој вежби „Штит-2015“. Организатори ове антитерористичке вежбе били су Министарство унутрашњих послова Србије, Министарство одбране Србије и специјалне службе Србије. Вежба се одржала у Београду на више различитих локација. Главни догађај био је организован испред Палате Србија, где су посетиоци уживо могли да прате све делове вежбе на великом екрану.

По једном из сценарија, изведена је вежба, мотивисана недавним дешавањима у Паризу и Египту, у којем су „терористи“ заузели авион компаније „Аир Сербиа“, после чега су били неутралисани. Организовна је и демонстрација неуспешног покушаја атентата на високе представнике Републике Србије, после којег су терористи потражили уточиште у оближњој згради, у којој су, такође, били неутралисани. Трећи елемент вежбе била је талачка ситуација у возу.

Премијер Србије Александар Вучић, присуствовао је вежби и високо оценио спремност одбранбених снага да се супродставе терористичким претњама.