Српско-руски хуманитарни центар

Ученици из Русије и Србије у гостима Српско-руском хуманитарном центру

У петак, 27. новрмбра 2015. године Српско-руски хуманитарни центар примио је ученике 490. школе из Санкт-Петербурга са њиховим наставницима, као и њихове домаћине, ученике Правно-Пословне школе са наставницима.

Гости из Русије допутовали су у Ниш по позиву који су добили управо од Правно-Пословне школе са којом већ имају развијену сарадњу. Госте је дочекао кодиректор СРХЦ-а Бојан Гламочлија и упознао их са историјом и основним задацима Српско-руског хуманитарног центра. Омладинцима из Русије и Србије је приказан видео материјал са активностима Српско-руског хуманитарног центра, а такође и видео запис са Мећународног кампа младих спасиоца USAR-2015 одржаног августа ове године у граду Ногинск недалеко од Москве, у којем су учествовали и ученици Правно-Пословне школе из Ниша. Одржано је и неформална мултимедијална презентација о најупечатљивијим специфичностима живота у Србији.

По завршетку презентације ученицима је представљена сва техника и опрема са којом располаже Српско-руски хуманитарни центар. На крају посете ученици су са представницима СРХЦ-а обишли споменик советским војницима погинулим 7. новембра 1944. године у борби протв фашизма.