Српско-руски хуманитарни центар

Предавање о безбедности у Правно – пословној школи у Нишу

За време посете Генералног Секретара Међународне организације цивилне заштите, 26. јануара 2016. године, са руководиоцима града Ниша је разматрано и питање обучавања деце у школама на тему „Безбедно понашање у условима савременог града“. Међународна организација цивилне заштите планира да у перспективи, користећи капацитете Српско-руског хуманитарног центра, разради то питање и покрене обучавање деце уз слање уџбеника и стручног кадра.

Излазећи у сусрет иницијативи градских представника, спасиоци Министарства за ванредне ситуације Руске Федерације Владимир Тјурнин и Андреј Захаров одржали су прво предавање везано за наведну тему у Правно-пословној школи у Нишу.

Ово предавање је привукло пажњу како ученика тако и професора па је просторија одређена за ово предавање била премала да прими све заинтересоване да саслушају и поразговарају са искусним спасиоцима.

Руководство СРХЦ-а се нада да ће оваква предавања бити од користи ученицима и да ће Међународна организација цивилне заштите наставити да испуњава своја обећања.