Српско-руски хуманитарни центар

Посета Александра Вулина СРХЦ-у

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, путујући ка пункту за привремини прихват избеглица у Прешеву, посетио је 21. фебруара 2016. године Српско-руски хуманитарни центар.

Том приликом одржан је састанак са руководиоцима Центра – директором Бојаном Гламочлијом и кодиректором Вјачеславом Власенком, на коме се пре свега, разговарало о помоћи СРХЦ-а приликом отварања још два прихватна пункта намењена избеглицама.

Министар Вулин присетио се почетка операције прихвата избеглица, када је Русија, уз помоћ Српско-руског хуманитарног центара, пре свих осталих хуманитарних структура пружила помоћ Републици Србији како у материјалним средствима тако и у практичним саветима везаним за коришћење тих средстава. По мишљењу Александра Вулина СРХЦ је подстакао и остале хуманитарне организације на активније деловање.

По речима Александра Вулина важно је и то „што СРХЦ никада није условљавао Републику Србију, приликом пружања помоћи њеним грађанима“.

На крају састанка, кодиректор СРХЦ-а Вјачеслав Власенко потврдио је још једном да је главни задатак Центра – Хитно реаговање у ванредним ситуацијама, а проблем са избеглицама је управо једна од њих.