Српско-руски хуманитарни центар

СРХЦ на Дринској регати

Од 22. до 24. јула тим представника СРХЦ учествује у међународном такмичењу на води – „Регата на Дрини“. Манифестација окупља професионалне, добровољне структуре Републике Србије и друге балканске државе, као и љубитеље.

„Регата на Дрини“ је највећи догађај на националном нивоу у западној и централној Србији, у којем учествује рекордан број професионалаца, волонтера и гледалаца и више од 1.000 чамаца и пловила.

Тим СРХЦ-а са четири чамца учествује у сплаву дужином више 23 километара – од града Бајине Баште до Рогачице. Представници руководства Републике Србије су уделили пажњу овој манифестацији – планирано је њихове учешће у регати, посебно министра за рад, запошљавање и социјална питања, А. Вулин ће бити члан тима на чамцу, којим ће управљати руски спасилац О.Ганиев.

Министар за рад, запошљавање и социјална питања Александар Вулин високо је оценио рад и вештине представника Центра,  који су учествовали у регати на Дрини и пружили помоћ својим српским колегама у њеној организацији и спровођењу мера безбедносности.

Министар је упутио писмо 25.7.2016. године руководиоцима Центра у којем пише:

„Желим да захвалим Српско-руском хуманитарном центру што је и овај пут изашао у сусрет и кроз пружену подршку омогућио учешће особа са инвалидитетом у Дринској регати. Министарство изузетно цени допринос који је Центар и овог пута дао и вашу спремност да помогнене увек када је помоћ потребна, без обзира да ли се ради о поплавама или мигрантској кризи.

Хвала што грађани Србије у сваком тренутку могу да рачунају на вас.“