Српско-руски хуманитарни центар

Делегација Управе за цивилну заштиту Републике Српске у Нишу

3. августа 2016. године руководство Центра се састало са делегацијом Републичке управе за цивилну заштиту МУП-а Републике Српске на челу са в. д. директором Милетом Међедом. Гости су били упознати са основним правцима рада Центра, упознали се са техником и опремом којом Центар располаже, размотрили су перспективе практичне сарадње и потписивање разних докумената.

Велико интересовање чланова делегације изазвала је обука српских спасилаца на „Стази спасиоца“, која је опремљена од стране представника Центроспас-а МЧС-а Русије, узимајући у обзир, оно што су видели на теренима за наставу на отвореном и полигонима МУП-а Републике Србије. Олег Ганијев је детаљно упознао колеге из Бања Луке са резултатима, које спасиоци могу да постигну користећи „Стазу“.

М.Међед је изразио заинтересованост за усавршавање квалификација својих стручњака на територији Центра, а такође, за њихово укључивање у састав групе за обуку ради доквалификације у образовним установама МЧС Русије.

Детаљно су се разматрала питања о размени информација и актуелности за Републику Српску резултата космичког мониторинга које Русија доставља – термотачака током организације реаговања на сезонске пожаре.