Српско-руски хуманитарни центар

Делегација Данске агенције за ванредне ситуације (DEMA) у Нишу

20. септембра делегација из Београда дошла је у посету Српско-руском хуманитарном центру. У саставу делегације били су Виши саветник на Балкану Сефик Мухић, представници Данске агенције за ванредне ситуације (DEMA) и запослене Сектора за ванредне ситуације МУП-а РС, које су задужени за међународне активности.

Циљом остварења функције међународне структуре и да се унапреди сарадња са стручним међународним организацијама, дирекцијом СРХЦ-а био је одржан брифинг о активностима Центра. Након тога гости су били упознати са административном и материјалном структуром СРХЦ-а, ЦУКС-сом и комплексом за обуку и тренинг "Стаза спасиоца".

МУП РС сарађује са Данском агенцијом за ванредне ситуацијеод 2007. године у оквиру споразума о сарадњи у ванредним ситуацијама, кој истиче 2017. године. DEMA је учествовала у опремању Центра за управљања у кризним ситуацијама Босне и Херцеговине у Сарајеву.

На крају посете, данска страна потврдила је свој интерес у развоју радних контаката са СРХЦ-ом, укључујући размену информација и мониторинг ванредних ситуација.