Српско-руски хуманитарни центар

Промоција книге А. Вулина „Мрак“

Представници СРХЦ билу су позвани на промоцију книге Министра за рад, запошљавање и социјална питања Александара Вулина „Мрак“. Презентација књиге била је одржана на међународном београдском сајму књига. Ово је филозофска књига о животу и промени генерација. Трансформација свести народа разматра се кроз призму судбине једне особе, која пролази кроз балканске ратове деведесетих година ХХ века.

„...Вредност мрака је у томе, шта он може да осветли живот... Мрак – то је слобода, која даје силу за борбу. А енергија борбе - то је нај јача енергија у целом свету...“ - говори аутор.

„Књига је моје размишљање о животу, покушај да се дефинишу животне процесе... али живот практично немогуће сатерати у клопку дефиниције. Није тако једноставно описати бесконачност, која се крије у љусци људског постојања...“

Роман објављен је на српском језику у 2010. години. Сада књига преведена је на руски језик, шта говори о интересовању руских људи Балканским процесима. Осим тога, то је гест сарадње између две државе у свим сферама живота.

Мислим, да рад Српско-руско хуманитарног центра, његови заједнички са Министарстовом за рад пројекти (опремање кампова за мигранте, организација регата за инвалиде и друго) то је знак пријатељства руса и срба.