Српско-руски хуманитарни центар

Oбука балканских стручњака у Москви

У складу са унапред планираним договорима, СРХЦ организује обуке максимално користећи могућности факултета у оквиру МЧС и најновија достигнућа научних радника тог министарства.

Од 7. новембра 2016. групе представника Сектора за ванредне ситуације МУП Србије, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије, Горске службе спасавања Србије и стручних служби Босне и Херцеговине и Републике Српске, налазе се на обуци у области „Организација спасилачких и других неодложних активности на висинама, у планинским условима и индустријски алпинизам“, на Академији цивилне заштите МЧС-а Русије.

Програм обуке се састоји из теоретског и практичног дела. Теоретски део се одржава у згради академије. Практични део се одржава у бази за обуку и тренинге елитног спасилачког одреда „Центроспас“, ватрогасној јединици, центру за обуку и на полигону.

Сви који су на обуци су професионалци у свом послу, а усавршавање ће им омогућити да се упознају са руским процедурама и методиком деловања, као и да стекну нова искуства и навике, који ће им послужити у свакодневном раду.