Српско-руски хуманитарни центар

Међушколско такмичење у области заштите од пожара

У Краљеву је 15.11.2016. године одржано међушколско такмичење основних школа са подручја града Краљева у области заштите од пожара, које организује Добровољно ватрогасно друштво (ДВД) из Краљева, уз подршку града Краљева и Министарства просвете Републике Србије.

На такмичењу је учествовало укупно 31 екипа, са  по 3 члана, а кроз комплетно такмичење је прошло 960 ђака из свих школа са краљевачког подручја.

На иницијативу Добровољног ватрогасног друштва из Краљева, директор Српско-руског хуманитарног центра Бојан Гламочлија је победницима уручио пехаре за остварени резултат.

Такмичењу су присуствовали и Горан Петровић, командир Ватрогасно спасилачке чете Смедерево, Слободан Ђурђевић, председник Добровољног ватрогасног друштва Смедерево, и Јовица Ивковић, подпредседник Добровољно ватрогасног друштва Војводине.

Представници Српско-руског хуманитарног центра посетили су овом приликом и Центар за гашење шумских пожара, у селу Каменицу, где су се упознали са његовим плановима, перспективом и капацитетима, те им је указано на могућност смештаја до 15 људи током спровођења обука и тренинга, обзиром да су опремљени спаваонама.