Српско-руски хуманитарни центар

Начелник МЧС-а у Грчкој прича о Српско-руском хуманитарном центру

Министар за ванредне ситуације Руске Федерације Владимир Пучков био је у радној посети Грчкој. Министар је посетио Свету гору и манастир Светог Пантелејмона. Руски спасиоци су помагали у гашењу великих шумских пожара у близини манастира 2012. Током радног састанка министра са грчким колегама разговарало се о заштити културних објеката од ванредних ситуација.

Током радног састанка Владимир Пучков се састао са мининстром унутрашњих послова Грчке Панагиотисом Скоурлетисом. Министар је истакао да МЧС Русије узастопно развија концепцију оснивања хуманитарних центара, како на простору бившег Совјетског Савеза (Руско-Јерменски и Руско-Киргизтански хуманитарни центри), тако и у источној Европи – Српско-Руски хуманитарни центар. Он је предложио грчком министру да се размотре различити облици сарадње, укључујући коришћење широких могућности Центра.

"МЧС Русије је заједно са српским колегама основао хуманитарни центар у Нишу, који је у више наврата учествовао у уклањању последица ванредних ситуација. Ја позивам стручњаке да посете овај центар и учествују у његовом раду.", - рекао је Владимир Пучков.