Српско-руски хуманитарни центар

Нашe саучешће

Руководство и сви припадници Српско-руског хуманитарног центра изражавају искрено саучешће поводом пада руског авиона Ту-154 у Црно море, погибије путника и чланова посаде, међу којима су били уметници ансамбла Руске армије „А.В. Александров“.

Председник Србије Томислав Николић и председник Владе Александар Вучић, изразили су своје дубоко саучешће у вези са погибијом грађана Русије при паду авиона Ту-154. Председник Николић је упутио телеграм саучешћа председнику Владимиру Путину, а премијер Вучић је упутио телеграме саучешћа премијеру Руске Федерације Дмитрију Медведеву и министру одбране Сергеју Шојгу. Министар министарства за културу и информисање Србије, Владан Вукосављевић, предложио је да се један од паркова који се налазе у близини Руског дома у Београду, назове „Парк хора Александров“.

Подсетимо да је 8. септембра 2015. године, у оквиру међународне турнеје поводом 70. годишњице Велике Победе у Другом светском рату, Академски ансамбл Руске армије А. В. Александров посетио град Ниш. Ансамбл је одржао концерт у Нишу, а касније су уметници - чланови Ансамбла положили цвеће на споменик палим борцима совјетске армије, погинулим 7. новембра 1944. године у борбама за ослобођење српског народа од фашизма. Том приликом су извели песму „Ждралови“ на тргу поред споменика.