Српско-руски хуманитарни центар

Спасиоци и правници

Активан хуманитаран рад Српско-руског хуманитаног центра привлачи пажњу чак и тих министарстава и организација, за које би се рекло да немају пуно додирних тачака са активношћу Центра. У посети Центру су били представници Министарства правде Србије, на челу са саветником у Управи за извршење кривичних санкција, Гораном Нешићем. Циљеви посете су били : упознавање, разговори и проналажење области заједничког рада и сарадње.

Директор Бојан Гламочлија и кодиректор Вјачеслав Власенко су упознали госте са радом Центра, могућностима техничке базе Центра, обукама српских специјалиста у Русији, као и о постојећем комплексу за тренинг и обуку у оквиру нашег Центра.

Господин Нешић је истакао реалност заједничког рада и сарадње, јер при Министарству постоје одељења која се ангажују по потреби за спасилачке операције, као што је то било у Обреновцу у 2014. години.

Господин Александар Грбовић, управник одељења Министарства правде у Нишу - изразио је заинтересованост за ширење сарадње и предложио искориштење расположивих материјалних ресурса.

Представници министарства су такође упознати са материјално-техничким ресурсима Центра, комплексом за тренинг и обуку „Стаза спасилаца“, учионицама за обуку и складиштима Центра.

Српско-руски хуманитарни центар је истакао своју отвореност за сарадњу са свим заинтересованим структурама и организацијама и заједнички рад на решавању свих хуманитарних и других задатака које имају за циљ помоћ људима и спасавање угроженог становништва.