Српско-руски хуманитарни центар

1. март - Дан цивилне заштите

Сваке године се 1. март обележава као Светски дан цивилне заштите. То је посебан дан и за колектив СРХЦ, јер Центар улаже максимум напора да се унапреди систем цивилне заштите на Балкану. Осим тога, 1. марта 1972. године је Међународна организација цивилне заштите – ICDO - стекла статус – међународна, а СРХЦ је од маја 2016. године постао придружени члан те организације.

1. март се обележава широм света – у Москви, Београду и многим другим градовима. ICDO je честитао својим српским колегама дан Цивилне заштите, пославши у Ниш контејнер са опремом за припаднике цивилне заштите.

Руководство Центра је било позвано на свечане манифестације Републичке управе за цивилну заштиту Републике Српске и у Сарајево, где су одржане показне вежбе цивилне заштите БиХ. У Нишу су припаднице Центра, Јелена Крстић и Тијана Цветковић учествовале на свечаности поводом дана цивилне заштите, коју је организовао Сектор за ванредне ситуације. Тај свечани скуп је отворио начелник Нишавског административног округа, Александар Цветковић, који је истакао улогу СРХЦ у развијању цивилне заштите.

Центар честита празник свим припадницима цивилне заштите и жели им успех у њиховом сложеном и одговорном раду.