Српско-руски хуманитарни центар

Ниш – Белгород – СРХЦ

У оквиру сарадње са Факултетом заштите на раду нишког универзитета и бољег упознавања са правцима рада у цивилној заштити, Српско-руски хуманитарни центар је посетила група руских студената са Универзитета града Белгород, из Русије.

Белгород и Ниш су грaдoви побратими. Сваке године студенти из Русије долазе у Ниш, а српски у Белгород. Таква устаљена пракса дозвољава размену искустава, упознавање са начином живота, културом и традицијом народа. Посета СРХЦ упознаје студенте са радом ове хуманитарне организације.

Руске студенте су у Центру дочекали припадници центра - Сретен Димитријевић и Александар Шљапин. Показан је филм о резултатима рада Центра за последњих 5 година, а затим су руски студенти посетили нове радне учионице, комплексе за тренинг и обуку „Стаза спасилаца“ и упознали се са материјално-техничком опремљеношћу Центра.

На крају посете, предавачи и студенти Универзитета из Белгорода су се захвалили домаћинима за топао пријем. Са своје стране, припадници Центра су нагласили да је Центар увек отворен за руске, а такође и за српске студенте.