Српско-руски хуманитарни центар

СРХЦ 12. – 18. марта 2017.

У овој седмици су припадници Центра, осим својих свакодневних послова, имали посету од стране радне групе МЧС – Сергеј Каравајцев, сарадник департмана за међународну активност, Игор Шербаков, заменик директора компаније „Емерком“, Генадиј Дуљцев, припадник туапсинског спасилачког одреда и други.

Радна група је у току два дана која је провела у Центру, имала састанке са српским колегама у вези са низом актуелних питања, међу којима су били: перспектива развоја Центра и допремање руске опреме у Српско-руски хуманитарни центар.

Истовремено су припадници Центра опремили и организовали штанд на 4. Међународној изложби „ЕКСПО Русија Србија 2017“. Изложба је протекла у сарадњи са гостима из Москве.

Наравно, СРХЦ није индустријско-производна нити комерцијална организација, али је делатност Центра база која доприноси унапређењу билатералних односа између Русије и Србије, која утиче и на економску сарадњу између две државе. Један од праваца деловања СРХЦ је и хуманитарно разминирање. Осам година су деминери чистили српску земљу и припремали је да се може користити за индустријску и пољопривредну производњу.

Фото и видеоматеријали експозиције СРХЦ на изложби, одражавали су све сфере рада Центра. Изложба је на неки начин била део припрема за обележавање јубилеја – 5 година рада СРХЦ на гостопримној српској земљи, где се гости дочекују хлебом и сољу!