Српско-руски хуманитарни центар

Агресија НАТО

Ових дана, тачније 24.марта, Србија обележава један од тужнијих датума у својој историји – 18. годишњицу од почетка НАТО агресије. 24. марта 1999 године, почела је операција НАТО „Милосрдни анђео“ против Југославије. Силе НАТО су без сагласности Уједињених нација почеле бомбардовање Југославије.

Штета која је приликом бомбардовања нанесена војним и цивилним објектима је толико велика, да се Србија ни после 18 година од тога није опоравила. Упоредо са војним објектима, циљеви су били : фабрике, аеродроми, мостови, стамбене зграде. Циљ НАТО бомбардовања је био - уништење социјално-економског потенцијала Југославије. За 2,5 месеца (78 дана) бомбардовања, натовски авиони и ракете лансиране из њихових база су погодили око 900 циљева на територији Србије и Црне Горе.

У Дому официра у Нишу, одржана је пригодна манифестација „Да се памти“, у спомен свим погинулима и са поруком да се воли и поштује мирно небо над главама људи. Затим су на обали Нишаве, у центру града, на споменик погинулим житељима Ниша положени венци, такође и од припадника Српско-руског хуманитарног центра.

Тугујемо заједно са српским народом !