Српско-руски хуманитарни центар

Српски политичари у СРХЦ

8. маја представници Српске народне странке са лидером Ненадом Поповићем и другим високим функционерама посетили су СРХЦ.

Гости су упознати са историјом Центра, резултатима његовог петогодишњег рада на Балкану, материјалном и техничком базом намењеном за организовање свакодневних активности и реаговање у ванредним ситуацијама. Гости су поставили пуно питања у вези са обуком националних кадрова у Русији, учешћем стручњака других Балканских држава, као и опремање новог наставног простора на територији СРХЦ, јер је обука у иностранству доста скупа и захтева одвајање ватрогасаца од посла и породице.

Гостима се допала информација у вези планиране доставе нове технике и опреме од МЧС Русије, намењене за реаговање у ванредним ситуацијама, као и опремање наставног полигона у Центру.

"Данас смо послали писмо на адресу Владе Републике Србије у вези са неопходношћу усвајања Споразума о којем се говори неколико година, а који је и Ивица Дачић навео прошле недеље", нагласио је лидер странке г-дин Поповић, и да би додела дипломатског статуса Центру сигурно олакшала даљи развој СРХЦ.