Српско-руски хуманитарни центар

Ватрогасци-спасиоци из Рашке

Поред учешћа у акциjи пружања безбедности на међународном такмичењу у параглајдингу на планини Копаоник, руководиоци СРХЦ (Бојан Гламочлија и Вјачеслав Власенко) су искористили могућност и посетили ватрогасну јединицу у граду Рашка.

Старешина локалне јединице је упознао госте са опремом и техником коју користе у борби са ватром – поседују и савремена ватрогасна кола и УАЗ стар око 35 година, који се активно користи на планинским путевима.

Пажњу је привукло ватрогасно возило, творевина локалних занатлија, направљено по узору на војно теренско возило са резервоаром за воду и пумпом високог притиска, коју су добили на оперативно коришћење од СРХЦ. Прави пример предузимања иницијативе и одговорности за успех приликом обављања тешкоих задатака!

Раније је пумпа, на захтев СВС, била дата на коришћење једној српској једници која се борила са пожарима, и добро послужила у борби против стихије.

Особље Српско-руског хуманитарног центра и теренско возило „Нива“ остају на дежурству на планини Копаоник до 19. августа, у циљу пружања безбедности за време одржавања међународних такмичења.