Српско-руски хуманитарни центар

Сусрет градоначелника Ниша и посаде руског хеликоптера

Чланови посаде Ми-8, који се у складу са договором између Москве и Београда боре са пожарима у Србији, позвани су 15. августа од стране градоначелника, господина Дарка Булатовића, да као уважени гости посете Градску кућу.

Сусрет је протекао у пријатној атмосфери карактеристичној за руско-српске односе. Градоначелник се захвалио Русима за помоћ коју пружају српском народу и још једном напоменуо, у име свих становника града, да је велика част за њих да раде заједно са руским пријатељима.

Капетан хеликоптера Владимир Серишев се лично захвалио градоначелнику и свим Нишлијама на топлом пријему и свакодневној помоћи коју пружају посади. „Србија је наша друга кућа!“ - рекао је на крају.

По завршетку сусрета, градоначелник је уручио свим члановима посаде ново издање књиге о историји града Ниша и позвао их у обилазак града и његове околине, на екскурзију која ће бити организована од стране Градске управе у време када њима буде одговарало.

Сусрету је присуствовао и начелник Сектора за ванредне ситуације у Нишу Срђан Митровић, координатор од Сектора за ванредне ситуације Сретен Димитријавић и руководиоци СРХЦ.

Посада хеликоптера Ми-8 наставља дежурство на аеродрому Константин Велики у Нишу у сталном стању приправности, спремна да реагује у борби са ватром по наређењу Сектора за ванредне ситуације.