Српско-руски хуманитарни центар

Гости Центра

17. августа су Центар посетили представници општинских управа Љубовије и Бајине Баште.

Руководиоци Центра су одржали брифинг о структури и раду СРХЦ и упознали госте са комплексом Центра за наставу и трениг и резервама у случају реаговања на локалне ванредне ситуације.

Центар са овим градовима већ одавно сарађује у сфери социјално-хуманитарних и професионалних активности. Подручје где се налазе та два града и река Дрина је место где особље Центра последње две године посећује како би учествовало у показним вежбама на води и пружало безбедност на међународним регатама.

Не треба заборавити, да је на основу молбе српске стране СРХЦ пружио хуманитарну помоћ становницима Љубовије, који су се силом прилика нашли у тешкој ситуацији. У градској болници, у којој су се у једном од одељења налазили апарати за хемодијализу који захтевају напрекидно напајање електричном енергијом, пао је напон и десетак људи је било у животној опасности. Само је дизел генератор, који су хитно послали у Љубовију а који се налазио у складишту Центра, помогао да се реши настали проблем.

Председник скупштине општине Љубовија Горан Јосиповић и остали представници градова, изразили су захвалност Русији и Центру за праву братску помоћ.