Српско-руски хуманитарни центар

Посета предузећу Тигар

На позив дирекције највећег српског предузећа за гумене производе (асортиман од спортских производа до наруџбина од стране Министарства одбране), руководиоци СРХЦ-а посетили су фабрику Тигар у Пироту 18. августа.

Циљ посете је био разматрање могућности извођења вежби са јединицом ватрогасаца из предузећа користећи снаге и средства СРХЦ-а, укључујући и хеликоптер МИ-8. Дакле, међу гостима су били пилоти и нов тим спасилаца Центра.

Извршено је извиђање територије предузећа, места могућег слетања хеликоптера и извора за водозахват.

Очигледно је да ће, у случају ванредне ситуације у предузећу, бити потребан максималан напор за елиминацију, укључујући евакуацију не само радника него и становника оближњих кућа.

Госте је примио генерални директор предузећа Тигар Владимир Илић и председник надзорног одбора Драган Тодоровић. Гости су обишли предузеће и присуствовали вежби локалног ватрогасно-спасилачког тима.

Директор предузећа Владимир Илић захвалио је руководству СРХЦ-а на посети и пажњи за проблеме предузећа, а директор Центра у име свог особља изразио је дубоку захвалност за посвећено време, за гостопримство Пироћанаца и предложио је да Дирекција предузећа искористи могућности Центра за обуку свог спасилачког особља на курсевима СРХЦ-а, као и да спроведе заједничке вежбе у блиској будућности.