Српско-руски хуманитарни центар

Срећан почетак школске године!

Почела је нова школска година. Образовне установе, њихови руководиоци и предавачи су кренули са реализацијом наставних планова и програма. Један од задатка Центра је и решавање образовних питања и ми на најбољи могући начин сарађујемо са локалним структурама.

2. септембра по позиву „Савеза извиђача Србије“, спасиоци СРХЦ-а су учествовали на отварању спортског празника „5. извиђачке игре Србије“ у склопу обележавања Дана младих. Искуство наших спасилаца у тој области је јединствено и они су спремни да га поделе са омладином Ниша.

Истог дана сарадник СРХЦ-а је учествовао на брифингу на тему дуалног образовања у Србији. На том састанку је причао о интеракцији СРХЦ-а и средње Правно-пословне школе из Ниша, која својим ученицима даје основно знање о раду ватрогасаца-спасиоца, у оквиру образовног профила Техничар заштите од пожара.

СРХЦ је партнер те школе и њихови ученици су долазили у посету Центру и упознали се са његовим радом. Са представницима школе се ради на изради плана заједничких активности за школску 2017-2018. годину.