Српско-руски хуманитарни центар

Нова академска година у СРХЦ

Од 2014. године, СРХЦ је обучио више од 300 службеника хитних служби Србије, Македоније и Босне и Херцеговине у ЕМЕРKОМ Русијe. Већина њих су припадници Министарства унутрашњих послова Србије.

Друга половина академске године започела је у септембру 2017. године, а СРХЦ је истакао модернизацију постојећег система када је одржана обука на Универзитету у Санкт Петербургу и Академији за јавно здравље у Москви. Као што је познато, природни пожари су једна од природних катастрофа Србије, те је стога Академија државне ватрогасне службе изабрана као нова образовна институција, као једна од најстаријих образовних институција Руске Федерације.

У септембру се извршни директор СРХЦ Вјачеслав Власенко састао са шефом Академије Шамсудином Дагировим. Разговарали су о практичним питањима организовања обуке балканских специјалиста.

Академија има модерну образовну и методолошку основу, која омогућава образовање особа на високом нивоу. Разговрало се и о учењу на даљину и могућношћу одржавања курсева у Нишу, уз учешће руских експерата.

Пре неколико дана, Српско-руски хуманитарни центар посетила је радна група особља Академије и представник Сектора за ванредне ситуације, начелник управе за превентивну заштиту Иван Зарев. Гости су се упознали са Центром и његовим могућностима. Руси су импресионирани корацима претварања СРХЦ у образовну структуру.

Први тренинг на Академији државне ватрогасне службе је на тему која је веома значајна за Србију, шумски пожари и узроци њихове појаве, која је заказана за новембар или децембар.

Желимо Вам успех у овако важном подухвату!