Српско-руски хуманитарни центар

Нови радник СРХЦ-а

Виктор Гуљевич је 2. октобра ове године дошао у Српско-руски хуманитарни центар на позицију ко-директорa Центра. Истог дана, представник Министарства за ванредне ситуације Русије А. Авдејев, директор Центра Б. Гламочлија и вршилац дужности ко-директора Центра В.Власенко, представили су В.П. Гуљевича руководству Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србије.

Виктор Гуљевич је искусан радник Министарства за ванредне ситуације Русије, професионални спасилац који поседује и признање "Почасни спасилац Русије". У МЧС Русије ради од 1995. године, где започиње своју каријеру као обичан спасилац. Пре доласка у Србију, био је шеф центра за обуку у бајкалском региону. Учествовао је у многим спасилачким операцијама у Русији и иностранству. По образовању, В. Гуљевич је инжењер хидрологије. Као специјалиста за лавине, основао је школу за лавине у Бајкалу и поседује огромно искуство у настави.

Особље и пријатељи Српско-руског хуманитарног центра са задовољством поздрављају новог руководиоца и желе му успех у даљем развоју Центра и јачању српско-руског пријатељства и сарадње.

Добродошли у Србију!