Српско-руски хуманитарни центар

Српски професори у Санкт Петербургу

На захтев Сектора за ванредне ситуације МУП-а РС, СРХЦ је организовао едукативни курс за групу професора стручних факултета београдског и нишког универзитета, Криминалистичко-полицијске академије Министарства унутрашњих послова Републике Србије, као и за представнике Министарства привреде и канцеларије градоначелника Београда.

Програм на тему „Методологија предавања у високошколским установама МЧС Русије“ укључивао је предавања на универзитету, упознавање са структуром високошколске установе, посету институту за стручно усавршавање и истраживачком институту. Предавања на терену уз посету специјализованим објектима били су од посебног интереса за чланове групе, као што су посета градског комплекса заштитних брана, регионалног центра управљања у кризним ситуацијама, комплекса за обуку и тренинг универзитета, историјске изложбе ватрогасно-техничке опреме.

Начелник Универзитета Едуард Чижиков одржао је радни састанак са колегама из Србије, на којем су разговарали о начинима даље сарадње. На завршетку, српским професорима су додељени сертификати.

Подсећамо да се курсеви стручног усавршавања у санктпетербуршком Универзитету државне ватрогасне службе МЧС-а Русије, најстаријем универзитету Министарства, одржавају од септембра 2014. године.