Српско-руски хуманитарни центар

Нови спасилачки тим у СРХЦ-у

Сваа три месеа, у Српско-руски хуманитарни центар долазе нови спасиоци. То су професионалци из Министарства за ванредне ситуације Русије. Њих бирају у складу са искуством и специјализацијама који су најтраженији у Србији.

Вођа тима, Алексеј Соколов, је спасилац прве класе и ветеринар по образовању. Његова специјализација је рад на техногеним хаваријама, претрага и спасавање у урбаним условима и природном окружењу. Он је учествовао у бројним међународним операцијама, на Хаитију, Индонезији и др.

Константин Гаврилов је један од најискуснијих спасилаца, специјалиста међународне класе и инструктор Црвеног Крста за прву помоћ. Он ради у одреду Центроспас више од 20 година, учествовао је у бројним операцијама у Русији као и антитерористичким операцијама, посебно током немилих догађаја у Беслану.

Павел Старицкиј је спасилац друге класе, има велико искуство у спасавању са планина у зимским условима, као и искуство међународне сарадње. Он је радио у хуманитарном центру Министарства за ванредне ситуације у Јерменији.

Добродошли у Србију - Добродошли у Центар!