Српско-руски хуманитарни центар

Srpsko- Rusko prijateljstvo

Српско-руски хуманитарни центар поред задатака, који се односе на професионално усавршавање односно обуку ватрогасаца-спасилаца, реаговање на ванредне ситуације и пружање хуманитарне помоћи настрадалом становништву, обавља још један подједнако важан задатак - јачање пријатељства између братских словенских народа –у школама, пружање помоћи локалним организацијама, које се баве очувањем историјских споменика, пружање подршке при организацији културних и спортских догађаја и још много тога.

Пријатељи СРХЦ-а су и школе из побратимских градова из Србије и Русије. Уз координацију СРХЦ-а деца из Србије посећују Русију, учествују у спортским и рекреативним догађајима, које организује МЧС Русије.

Сматрамо да је филм, који су снимили руководиоци и ученици ОШ ,,Бубањски хероји” из Ниша, пример пријатељства српских и руских ученика и њихов допринос јачању пријатељства наших народа.

izvor materijala

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0