Српско-руски хуманитарни центар

ПАРАГЛAJДИНГ – НОВИ ПАЗАР -19-21.04.2019.године

Спорт и спасиоци

Србија је земља планина, долина и шума. Срби воле спорт и активно учествују у такмичењима. Прелепа клима у Србији омогућава да се бавимо спортом током целе године, али ипак постоје спортови који захтевају опрез и пажњу. Један од њих је и параглајдинг.

СРХЦ заједно са локалним волонтерским структурама - Српским спасилачким тимом и Горском службом спасавања, активно учествује у осигурању безбедности оваквих такмичења. Тако се и овог пута, руководилац Српског спасилачког тима (ССТ) Данило Будимир обратио руководству СРХЦ-а са захтевом за осигурањем безбедности 50 спортиста, који учествују на међународним такмичењима у параглајдингу из Кине, Немачке, Мађарске, Румуније, Босне и Херцеговине.

Такмичења су одржана у периоду од 19. до 21. априла у околини града Новог Пазара, планина Хоџево и Голија, дужина трасе је била око 80 км. Снажни ветрови су отежавали спортистима да лете, па су спасиоци пажљиво пратили ток такмичења.

Аутомобил Нива и припадници СРХЦ-а Л.Радун и С.Стефановић су помагали колегама из ССТ-а и локалног клуба „Јастреби“ и били спремни на сва изненађења, али такмичење је успешно завршено, победници су награђени, а спасиоци из Ниша се вратили у Центар са осећајем испуњености након добро обављеног задатка.

За нова достигнућа у спорту, браћо Срби!