Српско-руски хуманитарни центар

Деца из Србије и СРХЦ – Сокобања

Дана 10. јула 2019. године недалеко од Сокобање, у селу Трубаревац је свечано отворен планинарски камп за децу, који су заједнички организовали општина Сокобања, Планинарски савез Србије и Српско-руски хуманитарни центар. Камп је отворио Владимир Миловановић, заменик председника општине Сокобања.

У кампу ће до 16. јула боравити 25 деце, а активисти Планинарског савеза Србије ће наступити у улози предавача, упознаће их са различитим аспектима планинског туризма. СРХЦ је са своје стране обезбедио шаторе, кревете и ћебад.

Активисти Планинарског савеза Србије су направили богат и занимљив спортско-едукативни програм, па ће најмлађи полазници, који се налазе у овом кампу смештеном у сликовитом подручју у близини Бованског језера имати прилике да прођу основну планинарску обуку и пружање прве помоћи.СРХЦ схватајући значај патриотизма и љубави према својој земљи, а на захтев Планинарског савеза Србије и у сарадњи са администрацијом града Сокобања већ другу годину заредом учествује у организовању оваквих скупова.

Уз уважавање улоге овог аспекта у животима младих, руководство СРХЦ-а поред решавања профилних задатака Центра, планира да настави активности са младима, у координацији са различитим националним волонтерским структурама.