Српско-руски хуманитарни центар

ЈОШ ЈЕДНОМ О ВЕЖБИ «СРБИЈА 2019»

Пре три недеље је успешно завршена међународна вежба „Србија 2019“, коју су организовали МУП Србије и МЧС Русије.

Последњег дана руководиоци вежбе су похвалили све учеснике - спасиоце и ватрогасце, који су директно реализовали програм и сценарио овог јединственог догађаја за Балкан.

Одржана вежба је била добро припремљена и спроведена – МУП Србије је успео у кратком року да успешно реши сложена питања и обезбеди логистичку подршку, а МЧС Русије је организовао и допремио у Србију опрему и технику са спасилачким тимовима.

Једна од компликованијих активности је била да се обезбеди комуникација током трајања вежбе. Рад руских и српских стручњака у овој области омогућио нам је да континуирано пратимо ток вежбе широм света – у земљама ЗНД-а, Женеви, Бриселу, на Блиском истоку и Куби.

Руководство Српско-руског хуманитарног центра је у име организатора вежбе и у име свих запослених у Центру изразило искрену захвалност свим колегама, техничарима одељења за комуникацију и програмерима из Србије, које нисмо видели на екранима, али захваљујући којима је цео свет могао да прати ток дешавања у граду Нишу, Прокупљу и на Бованском језеру.

Дана 23. јула у Центру је одржан свечани догађај на ком су сви они присуствовали. Директор Центра В.Гулевич и други говорници су изразили захвалност за њихов допринос нашем заједничком циљу и уручили им захвалнице и симболичне поклоне СРХЦ-а.