Српско-руски хуманитарни центар

Хајдучка регата 2019 (08.08.-10.08.2019.)

Сарадници СРХЦ-а заједно са колегама из Српског спасилачког тима (ССТ) и представницима других волонтерских структура приводе крају летњи период 2019. године низом активности спортско-рекреативног карактера, која подразумевају такмичења, обуку волонтера за управљање чамцима, као и примењивање вештина спасилаца у случају ВС на води.

Овај пут реч је о „Хајдучкој регати“ на реци Дрини у околини Богатића. У регати учествује око 30 чамаца дуж реке Дрине пловним путем дужине 25км од Прњавора са паузом у Бадовинцима и доласком на циљ у Црној Бари.

Организатори регате на челу са руководиоцем ССТ Д. Будимир су обавили велики део посла и унапред предвидели све могуће неочекиване ситуације, које су могле да се десе током одржавања такмичења на води са учешћем великог броја учесника, укључујући и пружање безбедности.

Оперативна група СРХЦ-а је активно учествовала у организацији и одржавању регате. Центар је организаторима пружио значајну помоћ у виду прслука за спасавање и чамца, а сарадници Центра су учествовали у раду штаба руководства.

Представници администрације г. Богатић су посетили регату, а локални медији су уживо извештавали о ономе што се дешавало на реци.