Српско-руски хуманитарни центар

Учешће на 3 Основној безбедносној обуци студената Универзитета у Београду и других факултета

Један од основних задатака Центра подразумева наставно-образовне активности са младима.

Током осам година рада у Србији, Центар је стекао пуно пријатеља међу колегама, као и оних који се баве специјализованом обуком- професорско-предавачки састав Универзитета у Београду и Нишу. Са образовним институцијама потписани су споразуми о сарадњи у оквиру којих стручњаци из Русије дају свој допринос у обуци националног кадра, кроз одржавање теоријских и практичних обука, користећи богато практично искуство Министарства за ванредне ситуације Русије и своје лично знање.

У оквиру ових активности Научно-стручно друштво за управљање ризицима у ванредним ситуацијама у сарадњи са Факултетом безбедности Универзитета у Београду одржало је у периоду од 29. октобра до 01. новембра трећу по реду основну безбедносну обуку из области заштите и спасавања у ванредним ситуацијама у Овчарско-кабларској клисури, чији су услови одлични како за основну обуку, тако и за курсеве топографије, преживљавања у природи, планинарења, горског спасавања, спасавања на води и других дисциплина.

По позиву председника Научно-стручног друштва за УРВС заменик кодиректора Центра, спасилац међународне класе Олег Ганијев одржао је тренинг за учеснике кампа, где је током дискусија наводио примере из операција које су изводили спасиоци одреда Центроспас. Такође је током излагања представио рад Центра и његов допринос развоју ватрогасно-спасилачких јединица Србије.