Notice: Only variables should be passed by reference in /home/ihcrs/ihc.rs/html/sr/index.php on line 24
Oбуке на даљину у срхц-у | Српско-руски хуманитарни центар
Српско-руски хуманитарни центар

Oбуке на даљину у срхц-у

У условима пандемије COVID-19 Српско-руски хуманитарни центар у сарадњи са Министарством за ванредне ситуације Русије и Сектором за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србије наставља да обучава и унапређује вештине ватрогасаца-спасилаца Србије.

У периоду од 30. новембра до 4. децембра одржане су две обуке на даљину на теме: „Иновационе технологије и средства у области заштите становништва и територија од ванредних ситуација природног и техногеног карактера“ и „Гашење пожара у резервоарима за складиштење лако запаљивих течности и угљоводоничних гасова“, на којима је обучено 20 припадника СВС-а. Обуке су организоване уз ангажовање предавача Академије цивилне заштите и Санктпетербуршког Универзитета државне противпожарне службе МЧС Русије.

До краја 2020. године планирано је да се у специјализованим наставним учионицама Центра, чија опрема омогућава да се ова врста обуке изводи врло ефикасно, одрже још четири обуке на даљину уз ангажовање предавача и примену метода високообразовних институција Министарства за ванредне ситуације Русије.