Notice: Only variables should be passed by reference in /home/ihcrs/ihc.rs/html/sr/index.php on line 24
Међународни вебинар у Центру | Српско-руски хуманитарни центар
Српско-руски хуманитарни центар

Међународни вебинар у Центру

На Дан цивилне заштите, у Српско-руском хуманитарном центру одржан је међународни вебинар на тему: „Актуелна питања обуке, гашења пожара и спровођење спасилачких операција у условима пандемије COVID-19“.

Вебинару су присуствовали представници релевантних министарстава и организација Русије, Србије, Италије, ИЦДО-а и универзитета руског министарства за ванредне ситуације.

Руководство Центра обратило се учесницима поздравним говором, а затим је уследило излагање начелника оперативне групе који се говорио о раду Центра током пандемије.

Представници Одељења цивилне заштите Италије изнели су искуство рада у новој реалности, узимајући у обзир да је Италија прва у Европи осетила разарајуће последице коронавируса, затворила своје границе и увела оштре рестриктивне мере.

Током четворосатног вебинара, 26 учесника разговарало је о активностима стручних спасилачких служби везано за реаговање и превенцију ванредних ситуација у условима пандемије, као и о организацији наставног процеса на даљину, коришћењу информационих и телекомуникационих технологија за развој нових облика наставе, разради специјализованог софтвера за полагање завршних испита.