Notice: Only variables should be passed by reference in /home/ihcrs/ihc.rs/html/sr/index.php on line 24
Учешће Центра на вебинарима | Српско-руски хуманитарни центар
Српско-руски хуманитарни центар

Учешће Центра на вебинарима

Српско-руски хуманитарни центар је у току недеље учествовао на два догађаја, која су се одржала у режиму видео-конференције.

Наиме, дана 16. марта одржан је округли сто на тему: „Правни односи у друштву у постпандемијском периоду: интеракција државе и институција цивилног друштва“ у организацији Националног истраживачког института за јавно здравље имена Н.А. Семашко. На форуму се дискутовало о питањима интеракције државе и институција цивилног друштва о поштовању људских права у тренутној ситуацији. Специјалисти Центра упознали су аудиторијум са епидемиолошком ситуацијом у Србији, поделили своја искуства рада у условима пандемије COVID-19 на Балкану.

Такође, представници Центра су 17. марта учествовали на XXXI Међународној научно-практичној конференцији „Превенција. Спасавање. Помоћ“ у секцији „Нови приступи обуке становништва у области заштите од ванредних ситуација“. Онлајн конференцију одржала је Академија цивилне заштите Министарства за ванредне ситуације Русије на којој су разматрани актуелни приступи организације учења на даљину, укључујући обуку припадника ватрогасно-спасилачких служби.